Metamorfoosit Tunne orkesterin syksyssä 2022

Tunne orkesterisi syyskaudessa 2022 suunnataan valokeila muusikoiden maailmaan. Syksyn teemana on käsitellä metamorfooseja, muutoksia, muuntumisia ja muuta, tuttuun tapaan monelta kantilta, upeiden vieraiden kera. Tarjolla on soinnin muunnelmia, kameleontteja, frakeista verkkareihin vaihtamista ja sisäisten äänten ristiriitoja – sekä harmoniaa.

Kapellimestarivuoden 2021–22 jälkeen Tunne orkesterisi sukeltaa jälleen orkesterin syviin riveihin ja muusikoiden muuttuvaan maailmaan. Kuinka eri teitä orkesterimuusikoksi, säveltäjäksi tai kapellimestariksi tullaan – ja jäädään – ja mitä sitten, jos roolit vaihtuvat! Mautkin muuttuvat ja konserttiohjelmat muuntuvat; miten se vaikuttaa orkesterimuusikon työhön ja mitä orkesterimusiikin ammattilaiset siitä itse ajattelevat?

Syksyn vieraisiin lukeutuvat kapellimestari, säveltäjä ja yleisötyöntekijä Satu Simola, koskettimiston takaa lavalle ja moniin lähetyksiin asiantuntijaksi tiensä löytänyt, säveltäjä ja pianovirtuoosi Jukka Nykänen, sellopultista ja kamarimuusikosta kapellimestariksi ryhtynyt Tomas Djupsjöbacka sekä kirjailija ja toimittaja Kjell Westö, jonka romaani Tritonus luotaa vanhenevan suomalaiskapellimestarin sisäisiä ääniä. Sarjaa isännöi tuttuun tapaan Ville Komppa, ja keskusteluissa on mukana Musiikkitalon orkestereista tuttuja muusikoita – muita huikeita yllätysvieraita unohtamatta!

Tervetuloa paikan päälle Musiikkitalon Paavo-harjoitussaliin – tapahtumaan on vapaa pääsy!

Syksyn 2022 tilaisuudet:

8.9. klo 16.30–18.00 Metamorfooseja!

Vieraana kapellimestari, säveltäjä ja yleisötyöntekijä Satu Simola sekä Radion sinfoniaorkesterin lyömäsoittaja Jerry Piipponen

13.10. klo 16.30–18.00 Frakista verkkareihin

Vieraina Helsingin kaupunginorkesterin kontrafagotisti Noora Van Dok ja Radion sinfoniaorkesterin trumpetisti sekä orkesterivaltuuskunnan puheenjohtaja Miikka Saarinen

3.11. klo 16.30–18.00 Kameleontit

Vieraina sellisti ja kapellimestari Tomas Djupsjöbacka sekä pianisti ja säveltäjä Jukka Nykänen

8.12. klo 16.30–18.00 Tritonus PERUTTU

Vieraina kirjailija ja toimittaja Kjell Westö sekä kapellimestari ja mezzosopraano Jutta Seppinen

HUOM! Tunne orkesterisi -sarjan tiedotus on siirtynyt osaksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tapahtumauutiskirjettä. Kaikkia Tunne orkesterisi -ystäviä kehotetaankin nyt liittymään tapahtumauutiskirjeen tilaajiin osoitteessa https://www.uniarts.fi/kampanjat/tilaa-taideyliopiston-sibelius-akatemian-tapahtumakirje-sahkopostiisi/. Vanhan Tunne orkesterisi -sähköpostiuutiskirjeen lähettäminen on loppunut.

Tunne orkesterisi -sarjaan kutsutaan vieraiksi tuttuun tapaan kapellimestareita, säveltäjiä, soittajia, laulajia, ohjaajia, koreografeja, kouluttajia sekä muita asiantuntijoita. Luentoja syventäviä ennakkotietoja aiheista ja vierailijoista löytyy luentosarjan omilta nettisivuilta http://tunneorkesterisi.com.

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE!-yleisötyöohjelmaa. 

Musiikkitalo, harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja: 

Taideyliopiston avoin kampus
Hanna Paananen
Puh. 050 456 8145

http://tunneorkesterisi.com

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

2 vastausta artikkeliin “Metamorfoosit Tunne orkesterin syksyssä 2022

    1. Kiitos Pirjo! Kevään ohjelma julkaistaan aivan pian näillä sivuilla. Tervetuloa sillä välin joulukuun tilaisuuteen, suomalaisen musiikin päivänä 8.12. Paavoon tuttuun aikaan klo 16.30!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s