Tunne orkesterisi -yleisöluentosarja

Tunne orkesterisi täyttää vuonna 2021 kymmenen vuotta!

Tunne orkesterisi -sarja aloitti taipaleensa keväällä 2011 Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun Kamarimusiikkisalissa. Syyskuussa 2011 ovensa avanneella Musiikkitalolla kodiksemme on vakiintunut orkestereiden harjoitussali Paavo. Tapaamme siellä kerran kuussa torstaisin orkesterimuusikoita, kapellimestareita, solisteja, säveltäjiä, intendenttejä ja muita asiantuntijoita – sekä klassisen musiikin alalta että muiltakin taiteen, kulttuurin, tieteen ja yhteiskunnan aloilta!

Tunne orkesterisi -sarjan keskiössä on sinfoniaorkesteri – yksi länsimaisen taiteen suurimmista saavutuksista. Vuosisatojen saatossa kehittynyt vaikuttava instrumentti tarjoaa jopa satapäisen muusikkojoukon voimin kuulijoille koskettavia elämyksiä ja kokemuksia.

  • Miten nykytilanteeseen on tultu ja mikä on orkesterimusiikin tulevaisuus?
  • Minkälaista orkesterimuusikon, kapellimestarin, säveltäjän ja intendentin työ on ollut ennen ja on nyt?
  • Miksi soittimet ovat sellaisia kuin ovat?
  • Mitä kaikkea muuta kiehtovaa liittyy sinfoniaorkesteriin, orkesterimusiikkiin tai orkesterimuusikoiden työhön?

Taideyliopiston Avoimen kampuksen, Tapiola Sinfoniettan ja Musiikkitalon yhteinen luentosarja Tunne orkesterisi avaa ovia orkesterilaitoksen taustoihin, ja valottaa yhteismusisoinnin saloja taiteilijavierailuin, kertomuksin, keskusteluin, äänin ja kuvin. Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille.

Sarjan isäntänä toimii musiikin maisteri, muusikko ja tutkija Ville Komppa, ja näiltä sivuilta löydät luentojen esittelyjä ja aiheita syventäviä artikkeleita .

Lisätietoja:
Taideyliopiston Avoin kampus
Mari Karjalainen, puh. 050 384 3452
http://tunneorkesterisi.com

Tämä sivusto (tunneorkesterisi.com) on Tunne orkesterisi -sarjan isännän Ville Kompan henkilökohtaisesti ylläpitämä blogi. Helsingin Musiikkitalo, Taideyliopiston Avoin kampus, Tapiola Sinfonietta ja muut Tunne orkesterisi -sarjan yhteistyötahot eivät vastaa tällä sivustolla esitettyjen tietojen oikeellisuudesta eivätkä tällä sivustolla esiintyvistä mielipiteistä. Lisätietoja tämän sivuston artikkeleista ja toiminnasta saat ottamalla yhteyttä sivuston ylläpitäjään Ville Komppaan, yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://villekomppa.com/contact/

Viimeisimmät uutiskirjeet:

  • Tunne orkesterisi 11.11.2021: Harjoituskopista korokkeelle
    Musiikkitalon Tunne orkesterisi -sarjan kapellimestarivuosi jatkuu nuorten esiinmarssilla. Tällä kertaa vieraana on nouseva kyky omasta talosta: viulisti Aliisa Neige Barrière keskittyy viuluopintojensa jälkeen nyt orkesterinjohdon opiskeluun Sibelius-Akatemialla. Hänen kanssaan keskusteluun liittyy Helsingin kaupunginorkesterin viulisti Teppo Ali-Mattila, joka on myös kirjoittanut kirjan ”Puikoissa – 23 tietä huippukapellimestariksi”. Miten he näkevät työnsä, tehtävänsä ja millaisia evästyksiä kokenut […]
  • Tunne orkesterisi 14.10.2021: Tiedonjano ja palo oppia
    Tunne orkesterisi -sarjan kapellimestarivuoden 2021–22 syksy on omistettu nuorille. Tapaamme syksyn aikana kolme ammattilaisuraan jo kiinni päässyttä nuorta kapellimestaria, jotka tulevat erilaisista taustoista. Heidän seurakseen keskusteluun liittyy kokeneita orkesterimuusikoita. Ja yleisö: tervetuloa viimein taas paikan päälle Paavoon ja mukaan keskustelemaan!