Tunne orkesterisi kevät 2022: Kapellimestarivuosi jatkuu!

Keväällä 2022 suosittu yleisöluentosarja Tunne orkesterisi jatkaa kapellimestarivuottaan, ja ääneen pääsevät kokeneet tekijät. Vieraiksi ovat tulossa mm. Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Nicholas Collon, nimikko-orkesterinsa kanssa Musiikkitalossa huhtikuussa konsertoiva Riku Niemi, Helsingin kaupunginorkesterin konserttimestarin paikalta korokkeelle usein nouseva Jan Söderblom sekä yksi menestyneimmistä kansainvälisistä tähdistämme, Osmo Vänskä.

Tunne orkesterisi -sarja keskittyy kaudella 2021–2022 erityisesti kapellimestarin ja orkesterin  väliseen suhteeseen – solisteja ja laulajia unohtamatta. Syksyllä vieraiksi saapui nuoria, uransa alkutaipaleella olevia nousevia kapellimestarikykyjä, jotka ovat jo päässeet hiomaan ammattitaitoaan korkealla tasolla. Kevään vieraat ovat työssään kouliintuneita, kokeneita kansainvälisiä huippuammattilaisia. Tuttuun tapaan heidän seurakseen keskusteluun liittyy muusikoita ja muita alan asiantuntijoita tuomaan omia näkökulmiaan.

Miten suhde kapellimestarin ja orkesterin välillä rakentuu? Onko orkesterilaisen kannalta eroa sillä onko edessä tutut vai vieraat kädet? Millaisia teitä pitkin ja millaisista taustoista kapellimestareiksi tullaan, ja millaisia erilaisia vahvuuksia kapellimestareilla on – tai tulisi olla? Puhumme orkesterin johtamisesta useista eri näkökulmista, musiikin ja ihmisten kohtaamisesta, taiteesta ja arjesta, myyteistä ja taloudesta – sekä oppimisesta ja koulutuksesta.

Muun muassa näistä aiheista keskustelemme Tunne orkesterisi -sarjan keväässä!

Tervetuloa paikan päälle Musiikkitalon Paavo-harjoitussaliin – tapahtumaan on vapaa pääsy!

Sarjaa isännöi tuttuun tapaan muusikko ja pedagogi Ville Komppa.

Kevään 2022 tilaisuudet:

10.2. klo 16.30–18 Peruttu

Koulutus ja elinikäinen oppiminen

Vieraina Sinfonia Lahden käyrätorvisti ja kapellimestari Petri Komulainen, Kansallisoopperan sooloalttoviulisti Riitta-Liisa Ristiluoma ja Sibelius-Akatemian orkesteritoiminnan suunnittelija Anna Rombach

10.3. klo 16.30–18 Orkesterin kehittäminen

Vieraina Osmo Vänskä sekä Kansallisoopperan sooloalttoviulisti Riitta-Liisa Ristiluoma

14.4. klo 16.30–18 Monenlaisia orkestereita, monenlaista johtamista

Vieraina Riku Niemi Orchestran kapellimestari Riku Niemi ja viulisti Pasi Eerikäinen

19.5. klo 16.30-18 Orkesterin johtajat – Leaders of the Orchestra

Vieraina Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Nicholas Collon sekä Helsingin kaupunginorkesterin konserttimestari Jan Söderblom (englanniksi, in English)

Luennot pidetään Musiikkitalon orkestereiden harjoitussali Paavossa. Paavo-saliin pääsee paikan päälle luentoja seuraamaan korona-tilanteesta aiheutuneiden rajoitusten sallimissa rajoissa, ja tarkemmat tiedot paikan päälle tulemisesta julkaistaan Musiikkitalon tapahtumakalenterissa kunkin tapahtuman yhteydessä erikseen.

HUOM! Tunne orkesterisi -sarjan tiedotus on siirtynyt osaksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tapahtumauutiskirjettä. Kaikkia Tunne orkesterisi -ystäviä kehotetaankin nyt liittymään tapahtumauutiskirjeen tilaajiin osoitteessa https://www.uniarts.fi/kampanjat/tilaa-taideyliopiston-sibelius-akatemian-tapahtumakirje-sahkopostiisi/. Vanhan Tunne orkesterisi -sähköpostiuutiskirjeen lähettäminen on loppunut.

Musiikkitalon Tunne orkesterisi –sarjan YouTube-kanavalla voi katsella myös tallenteita kauden 2020–21 Tunne orkesterisi -luennoista.

Tapiola Sinfoniettan Tunne orkesterisi -tallenteet löytyvät puolestaan Sinfoniettan YouTube-kanavalta.

Ajantasaiset tiedot Tunne orkesterisi -sarjasta löytyy helpoiten täältä Tunne orkesterisi -sarjan nettisivuilta!

Tunne orkesterisi -sarjaan kutsutaan vieraiksi tuttuun tapaan kapellimestareita, säveltäjiä, soittajia, laulajia, ohjaajia, koreografeja, kouluttajia sekä muita asiantuntijoita. Luentoja syventäviä ennakkotietoja aiheista ja vierailijoista löytyy luentosarjan omilta nettisivuilta http://tunneorkesterisi.com.

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Hanna Paananen
Puh. 050 456 8145

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s