Peruttu: Tunne orkesterisi 10.2.2022: Koulutus ja elinikäinen oppiminen

Päivitys: tapahtuma on peruutettu sairastapausten vuoksi.


Taiteilijaksi tai muusikoksi ei tulla viidessä ja puolessa vuodessa – eikä liiemmin kapellimestariksikaan! Kapellimestarin on oltava hyvä oppimaan ja omaksumaan uutta ja kyettävä aina päivittämään itseään ja mukautumaan uusiin haasteisiin – ja sama pätee nykypäivän orkesterimuusikoihin yleisemminkin. Millaista heidän koulutuksensa siis on?

Tunne orkesterisi -sarjan kapellimestarikevät 2022 polkaistaan käyntiin kurkistuksella luokkahuoneisiin sekä orkesterikoulutuksen ja kapellimestariopintojen arkeen. Vieraiksi tulevat Sinfonia Lahden käyrätorven varaäänenjohtaja, kapellimestari ja Sibelius-Akatemian kapellimestariluokkien lehtori Petri Komulainen, Kansallisoopperan orkesterin sooloalttoviulisti ja Sibelius-Akatemian opettaja Riitta-Liisa Ristiluoma sekä Sibelius-Akatemian orkesterikoulutuksen suunnittelija Anna Rombach, joka on itsekin valmistunut Sibelius-Akatemian maineikkaalta kapuluokalta.

Tervetuloa Musiikkitalon orkestereiden harjoitussali Paavoon torstaina 10.2. klo 16.30–18.00 – tapahtumaan on vapaa pääsy! Isäntänä on tuttuun tapaan muusikko ja pedagogi Ville Komppa.

Luentoon voi valmistautua vaikkapa lukemalla Tunne orkesterisi -nettisivuilta Tuula Kotilaisen mainion kirjoituksen Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin historiasta ja nykypäivästä otsikolla Heitä kelpaa kuunnella!

Paavo-saliin pääsee paikan päälle luentoja seuraamaan koronatilanteesta aiheutuneiden rajoitusten sallimissa rajoissa, tämän hetkisen tiedon mukaan 10.2. paikalle voidaan ottaa viidenkymmenen hengen yleisö. Musiikkitalo ei ole vielä auki, mutta tätä Tunne orkesterisi -tilaisuutta varten sisään pääsee saapumalla Kansalaistorin puoleisista ovista.

Tarkemmat tiedot paikan päälle tulemisesta julkaistaan Musiikkitalon tapahtumakalenterissa kunkin tapahtuman yhteydessä erikseen.

Tämä tapahtuma myös suoratoistetaan Tunne orkesterisi YouTube -kanavalla, josta löytyy myös pandemiavuoden 2020–21 aikana järjestettyjä Tunne orkesterisi -keskusteluja!

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE!-yleisötyöohjelmaa. 

Musiikkitalo, harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja: 

Taideyliopiston avoin kampus
Hanna Paananen
Puh. 050 4568145

http://tunneorkesterisi.com

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s