Tunne orkesterisi 12.3.2020: Joutsenia, Strausseja ja oopperamusiikin historiaa

Joutsenveneitä, taikahuiluja ja taika-ampujia, manalan henkien kuoroja, lepakkoja, kyttyräselkiä ja Rouva Perhonen. Oopperan maailma on täynnä draamalle keskeisiä symboleja, tunteiden vuoristorataa ja teatteritemppuja. Miten nämä symbolit heijastuvat musiikkiin ja millä tavalla orkesterin käyttö muuttui ja monipuolistui ajan myötä? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan tämän viikon Tunne orkesterisi -luennolla laulutaiteen professori Petteri Salomaan sekä esittävien taiteiden historian lehtori Jukka von Boehmin kanssa, isäntänä toimii tuttuun tapaan Ville Komppa ja paikkana Musiikkitalon orkestereiden harjoitussali Paavo, torstaina 12.3. klo 16.30–18.

Tunne orkesterisi -sarjassa pohdiskellaan oopperan, baletin ja orkesterin suhdetta koko tämän vuoden, lue lisää Musiikkitalon sarjasta täältä. Lisäksi olemme laajentaneet tänä vuonna myös Tapiolaan, lue Tapiola Sinfoniettan Tunne orkesterisi -sarjasta täältä! Lue myös Tuula Kotilaisen hieno kirjoitus ”Suomen Kansallisoopperan orkesterin synty ja nousu” täältä.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, Tunne orkesterisi -tilaisuuksiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy!

Musiikkitalo, harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja: Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
http://tunneorkesterisi.com

Oikeuden muutoksiin pidätetään.

Walter Crane: Lohengrin (1895)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s