Tunne orkesterisi 13.2.2020: Suoraa puhetta montusta

Tunne orkesterisi -sarjan kevätkausi etenee ooppera- ja balettimusiikin sävelin oopperaorkesterin saloihin: helmikuun luennolla paneudumme orkesterin arkeen ja monttuelämään. Minkälaista työ oopperaorkesterissa on suhteessa muuhun orkesterityöhön? Mikä on orkesterimuusikon suhde soittamaansa musiikkiin, kapellimestariin, näyttämötapahtumiin – ja siellä vaikuttaviin ihmisiin, solisteihin, kuoroon, ohjaajiin, lavastajiin…? Minkälaista on orkesterin sektioiden sisäinen ja välinen elämä?

Muun muassa näiden asioiden tiimoilta on luvassa suoraa puhetta montusta, kun Tunne orkesterisi -sarjan vieraiksi tulevat Kansallisoopperan orkesterin soittajat, I viulun soittaja Maija Linkola sekä patarumpujen varaäänenjohtaja Heikki Parviainen, kumpainenkin kokeneita tekijöitä myös muissa yhtyeissä ja yhteyksissä. Isäntänä on tuttuun tapaan Ville Komppa ja paikkana Musiikkitalon orkestereiden harjoitussali Paavo, torstaina 13.2. klo 16.30–18.

Tunne orkesterisi -sarjassa pohdiskellaan oopperan, baletin ja orkesterin suhdetta koko tämän vuoden, lue lisää Musiikkitalon sarjasta täältä. Lisäksi olemme laajentaneet tänä vuonna myös Tapiolaan, lue Tapiola Sinfoniettan Tunne orkesterisi -sarjasta täältä! Lue myös Tuula Kotilaisen hieno kirjoitus ”Suomen Kansallisoopperan orkesterin synty ja nousu” täältä.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, Tunne orkesterisi -tilaisuuksiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy!

Musiikkitalo, harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja: Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
http://tunneorkesterisi.com

Oikeuden muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s