Tunne orkesterisi 11.11.2021: Harjoituskopista korokkeelle

Musiikkitalon Tunne orkesterisi -sarjan kapellimestarivuosi jatkuu nuorten esiinmarssilla. Tällä kertaa vieraana on nouseva kyky omasta talosta: viulisti Aliisa Neige Barrière keskittyy viuluopintojensa jälkeen nyt orkesterinjohdon opiskeluun Sibelius-Akatemialla. Hänen kanssaan keskusteluun liittyy Helsingin kaupunginorkesterin viulisti Teppo Ali-Mattila, joka on myös kirjoittanut kirjan ”Puikoissa – 23 tietä huippukapellimestariksi. Miten he näkevät työnsä, tehtävänsä ja millaisia evästyksiä kokenut orkesterisoittaja haluaa antaa korokkeelle nousevalle nuorelle? Tervetuloa mukaan keskustelemaan paikan päälle Paavoon!

Aliisa Neige Barrière on ollut jo vuosia aktiivinen kamarimuusikko ja yhtyesoittaja sekä perustanut omia kokoonpanojaan mm. uuden musiikin saralla. New Yorkin, Pariisin ja Oslon viuluopintojensa jälkeen hän on syksystä 2019 keskittynyt kapellimestariopintoihin Sibelius-Akatemialla professori Sakari Oramon vetämällä kapuluokalla. Barrière on siinä vaiheessa uraansa, jossa ammattiorkestereiden eteen alkaa tulla kutsuja. Millainen hänen tiensä viulistista kapellimestariuran alkuun on ollut, ja miten hän vertaisi viulistintyötään, harjoituskopissa vietettyjä tunteja, esiintymistä, omien kokoonpanojensa parissa työskentelyä nykyiseen tilanteeseensa, noustessaan korokkeelle ilman viulua?

Barrièren seuraksi keskusteluun liittyy Helsingin kaupunginorkesterissa vuodesta 1997 työskennellyt Teppo Ali-Mattila. Ali-Mattila on viulistin uransa ohessa toiminut myös henkisenä valmentajana, tehnyt sovituksia ja kirjoittanut kirjan erilaisista poluista kapellimestarimaailman huipulle. Millaisena hän näkee nuoren, uransa alussa olevan kapellimestarin ja orkesterin välisen suhteen? Minkälaisia ominaisuuksia ja taitoja kapellimestarilla tulisi olla jotta työskentely lähtee sujumaan – ja miten niitä voi kehittää? Millaisia ovat orkesterin odotukset ja millaisia puolestaan nuoren kapellimestarin odotukset, toiveet, unelmat ja pelot?

Muun muassa näistä keskustelemme Tunne orkesterisi -sarjassa torstaina 11.11. klo 16.30–18.00 Musiikkitalon Paavo-harjoitussalissa. Isäntänä on tuttuun tapaan Ville Komppa ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikalle otetaan yleisöä vallalla olevien rajoitusten mukaisesti, ja tarkemmat tiedot paikan päälle tulemisesta julkaistaan Musiikkitalon tapahtumakalenterissa kunkin tapahtuman yhteydessä erikseen.

Tunne orkesterisi -sarjan tiedotus on siirtymässä osaksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tapahtumauutiskirjettä. Kaikkia Tunne orkesterisi -ystäviä kehotetaankin nyt liittymään tapahtumauutiskirjeen tilaajiin osoitteessa https://www.uniarts.fi/kampanjat/tilaa-taideyliopiston-sibelius-akatemian-tapahtumakirje-sahkopostiisi/. Siirron jälkeen vanhan Tunne orkesterisi -sähköpostiuutiskirjeen lähettäminen loppuu.

Ajantasaiset tiedot Tunne orkesterisi -sarjasta löytyvät myös täältä Tunne orkesterisi -sarjan nettisivuilta. Sivuilta löytyy ajankohtaisten uutisten lisäksi artikkeleita musiikinhistoriasta sekä muistakin kiinnostavista aiheista – lue tällä kertaa vaikkapa Tuula Kotilaisen kirjoittama artikkeli ”Elävästä musiikista ja kapellimestaritaiteesta” parin vuoden takaa!

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija 
Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 11.11.2021: Harjoituskopista korokkeelle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s