Tunne orkesterisi 14.10.2021: Tiedonjano ja palo oppia

Tunne orkesterisi -sarjan kapellimestarivuoden 2021–22 syksy on omistettu nuorille. Tapaamme syksyn aikana kolme ammattilaisuraan jo kiinni päässyttä nuorta kapellimestaria, jotka tulevat erilaisista taustoista. Heidän seurakseen keskusteluun liittyy kokeneita orkesterimuusikoita. Ja yleisö: tervetuloa viimein taas paikan päälle Paavoon ja mukaan keskustelemaan!

Millä tavoin nuoresta muusikosta ja musiikinopiskelijasta tulee kapellimestari? Mitä kaikkea se vaatii, että ylipäätään pääsee orkesterin eteen oppimaan kapellimestarin työtä – ja miten tuossa työssä kehitytään ammattilaiseksi? Mistä kumpuaa se tiedonjano ja palo oppia, jota kapellimestarin työ vaatii?

Ensimmäiseksi kapellimestarivieraaksi saamme kapellimestari-kuoronjohtaja Jonas Rannilan, joka toimii Opera BOXin musiikillisena johtajana ja Helsingin filharmonisen kuoron sekä mieskuoro Manifestumin taiteellisena johtajana. Rannila on esimerkki hyvin monipuolisesta nuoresta kapellimestarista, joka tekee työtä niin kuorojen, sinfoniaorkestereiden, teatterin kuin oopperankin parissa – tänä syksynä hän johti mm. West Side Storya Savoyssa, hänet näkee useammassakin projektissa Aleksanterin teatterissa, mutta myös useamman suomalaisen kaupunginorkesterin edessä sinfoniakonserteissa.

Jonaksen kanssa keskustelemaan saapuu Tapiola Sinfoniettan pitkäaikainen käyrätorven äänenjohtaja ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lehtori Tero Toivonen, joka on kunnostautunut yleisökasvatusprojektienkin parissa moninaisten muusikontöidensä ohella – Vantaan Viihdeorkesterista solistisiin tehtäviin.

Isäntä toimii tuttuun tapaan muusikko ja pedagogi Ville Komppa. Tervetuloa paikan päälle Musiikkitalon Paavo-harjoitussaliin torstaina 14.10. klo 16.30–18.00 – tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ajantasaiset tiedot Tunne orkesterisi -sarjasta löytyy helpoiten täältä Tunne orkesterisi -sarjan nettisivuilta. Sivuilta löytyy ajankohtaisten uutisten lisäksi artikkeleita musiikinhistoriasta sekä muistakin kiinnostavista aiheista – lue tällä kertaa vaikkapa Tuula Kotilaisen kirjoittama artikkeli ”Elävästä musiikista ja kapellimestaritaiteesta” parin vuoden takaa!

Musiikkitalon Tunne orkesterisi –sarjan YouTube-kanavalla voi katsella tallenteita kauden 2020–21 Tunne orkesterisi -luennoista!

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija
Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 14.10.2021: Tiedonjano ja palo oppia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s