Tunne orkesterisi 14.11.2019: Ohjaajantaide, näyttämö ja monttu

Tunne orkesterisi -yleisösarjan oopperasyksy jatkuu näyttämön ja montun tarkastelulla ohjaajan ja kapellimestarin näkökulmasta: torstaina 14.11. vieraiksi saapuvat suomalaisen teatterin ja elokuvan merkittävimpiin tekijöihin lukeutuva akateemikko Ralf Långbacka, joka on ohjannut myös useita oopperoita Kansallisoopperaan, Savonlinnaan ja maailmalle, sekä kapellimestari John Storgårds, jonka kädenjälki kuuluu muun muassa juuri toista kierrostaan Kansallisoopperassa aloittavassa Syyssonaatti-oopperassa.

Mikä on yhtäältä oopperaohjaajan ja toisaalta oopperakapellimestarin työssä tärkeintä – ja millä tavoin oopperatyö eroaa teatterista tai konserttisalista? Millaista yhteistyötä näyttämön ja montun välillä tehdään? Millaisia ratkaisuja ohjaaja oopperassa tekee – erityisesti suhteessa teoksen partituuriin, mutta myös libreton yksityiskohtiin epookkikysymyksiä myöten, eli mihin ajanjaksoon teos alunperin sijoittuu?

Tervetuloa jälleen mukaan Musiikkitalon yleisöluentosarjaan, esittämään kysymyksiä ja kuuntelemaan mielenkiintoisia näkökulmia ja kokemuksia klassisen musiikin tiimoilta! Ajankohta on torstai 14.11. klo 16.30–18, paikkana Musiikkitalon Paavo-sali ja isäntänä tuttuun tapaan muusikko ja tutkija Ville Komppa.

Tunne orkesterisi -sarjassa pohdiskellaan oopperan, baletin ja orkesterin suhdetta koko tämän vuoden, lue lisää Musiikkitalon sarjasta täältä. Lisäksi laajennamme tänä vuonna myös Tapiolaan, lue Tapiola Sinfoniettan Tunne orkesterisi -sarjasta täältä! Lue myös Tuula Kotilaisen hieno kirjoitus ”Ooppera syntyi – mitä siitä seurasi?” muun muassa oopperan tiloista ja yleisönäkökulmasta läpi historian täältä.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, Tunne orkesterisi -tilaisuuksiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy!

Musiikkitalo, harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
http://tunneorkesterisi.com

Oikeuden muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s