Tunne orkesterisi 5.9.2019: Oopperaorkesterin syntysijoilta kohti suurta ilmaisua

Ooppera syntyi hovien ja palatsien taidemuodoksi 1500- ja 1600-lukujen taitteessa, mutta sen kaupallinen potentiaali huomattiin pian. Ensimmäinen julkinen oopperatalo avattiin Venetsiassa jo 1637, ja muissa kauppiaiden hallitsemissa eurooppalaiskaupungeissa kuten Hampurissa seurattiin venetsialaisten esimerkkiä. Minkälaisista taustoista ensimmäiset oopperat syntyivät, ja millainen rooli orkesterilla niissä oli? Miten orkesterin rooli muuttui ja miten oopperat sekä baletit vaikuttivat orkesteriin ja orkesterimusiikkiin 1600- ja 1700-luvuilla? Ja miten tämä kaikki vaikutti taasen oopperaan sekä erityisesti laulajiin?

Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan syksyn ensimmäisellä Tunne orkesterisi -luennolla torstaina 5.9. klo 16.30–18 Musiikkitalon harjoitussalissa Paavossa. Ville Kompan vieraiksi tulevat tällä kertaa sopraano Tuuli Lindeberg sekä Suomen Kansallisoopperan orkesterissa työskentelevä, usein vanhan musiikin kokoonpanoissa vieraileva sellisti Jussi Seppänen.

Tunne orkesterisi -sarjassa pohdiskellaan oopperan, baletin ja orkesterin suhdetta koko tämän vuoden, lue lisää Musiikkitalon sarjasta täältä. Lisäksi laajennamme tänä vuonna myös Tapiolaan, lue Tapiola Sinfoniettan Tunne orkesterisi -sarjasta täältä!

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, Tunne orkesterisi -tilaisuuksiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy!

Musiikkitalo, harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
http://tunneorkesterisi.com

Oikeuden muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s