Tunne orkesterisi 15.5.2014: Uusklassismi – vieraina kapellimestari Markus Lehtinen sekä trumpetisti Miikka Saarinen

Tunne orkesterisi -sarjan kevään 2014 teema, ISMIT, on luonut katseen muutamiin erilaisiin tyylisuuntiin ja musiikin aikakausiin. Puhetta on ollut niinkin erilaisista ismeistä kuin wieniläisklassismi ja nationalismi – joista wieniläisklassismi on tiettyyn aikaan ja paikkaan sidottu, tavallaan jopa jälkeenpäin nähty (anakronistinen) ja keinotekoinen ismi ja toinen, nationalismi taasen hyvinkin universaali ja moniulotteinen käsite. Huhtikuun aiheen, modernismin käsittely jatkuu nyt kevään viimeisessä aiheessa, uus- eli neoklassismissa.

Torstain 15.5.2014 luennolla vieraina ovat kapellimestari Markus Lehtinen ja Radion sinfoniaorkesterin trumpetisti Miikka Saarinen, ja aiheina on uusklassismin lisäksi erityisesti baletit sekä tietenkin trumpetistin erilaiset soittimet. Ville Kompan isännöimä luento on tuttuun tapaan Musiikkitalon Paavo-salissa kello 16.30-18.00.

Vapaa pääsy — tervetuloa!

Lue lisää uusklassismista täältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s