Tunne orkesterisi 9.3.2023: Tunteet, aistit ja kehollisuus – NYT!

Tunneilmaisuun ja -puheeseen sekä tarinallisuuteen kiinnitetään meidän ajassamme paljon huomiota. Yksilöllinen kokemus koetaan tärkeäksi, ja eri näkökulmien esiin nostaminen nähdään hyveenä. Miten nuoret säveltäjät, kuten Cecilia Damström ja Lauri Supponen kokevat sävellystyöstään ja sävellyksistään puhumisen – luoko tämä aika erityisen paineen säveltäjille selittää musiikkiaan? Ja miten he itse kuuntelevat musiikkia?

Tunne orkesterisi -säveltäjävieraat tulevat paraikaa käynnissä olevalta Musica nova -festivaalilta, jonka teemana ovat tällä kertaa Tunteet ja aistit. Keskustelemme teemasta – sekä siihen olennaisesti liittyvästä kehollisuudesta – erityisesti yksilöllisinä, subjektiivisina tuntemuksina. Cecilia Damströmin ja Lauri Supposen seuraksi vierailulle saapuu festivaalin taiteellinen johtaja, sopraano Tuuli Lindeberg, joka tuo keskusteluun myös esittäjän näkökulmaa.

Tunne orkesterisi -sarjan hengessä pohdimme myös musiikin vastaanottamista: Kuinka eri tavoin eri ihmiset kuuntelevat, kuulevat ja kokevat musiikkia, ja kuinka paljon oma tausta, perehtyneisyys, tai vaikka oma tunnetila konserttiin tullessa vaikuttaa vastaanottamiseen? Mihin asioihin kukin kuulija kiinnittää huomiota – mitä käsittelemme rationaalisella tasolla, mitä taas intuitiivisesti – ja mitä koemme kehossamme? Kuinka paljon vaikkapa ohjelmatekstit vaikuttavat kuuntelukokemukseen, ja miten säveltäjät itse kokevat niiden kirjoittamisen?

Tervetuloa mukaan keskustelemaan sekä tutustumaan uuteen musiikkiin ja sen tekijöihin Musiikkitalon Paavo-harjoitussaliin torstaina 9.3. klo 16.30–18. Keskustelua isännöi tuttuun tapaan Ville Komppa, ja tilaisuus on maksuton.

Voit tutustua Lauri Supposeen ja Cecilia Damströmiin sekä heidän musiikkiinsa säveltäjien omilla kotisivuilla http://laurisupponen.fi ja https://ceciliadamstrom.com. Musica nova -festivaalin ohjelma löytyy puolestaan festivaalin sivuilta https://musicanova.fi/ohjelma.

Tämä tilaisuus myös poikkeuksellisesti suoratoistetaan ja on katsottavissa myös jälkikäteen sarjan YouTube-kanavalla; suora linkki videoon on https://www.youtube.com/live/gPQawGlJof0?feature=share&t=758.

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE!-yleisötyöohjelmaa.

Musiikkitalo, harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja:

Taideyliopiston avoin kampus
Hanna Paananen
Puh. 050 4568145

Tervetuloa orkesterimatkalle!

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 9.3.2023: Tunteet, aistit ja kehollisuus – NYT!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s