Tunn orkesterisi 11.4.2019: Orkesterin alimmat, kuten kontrabassot, tuubat ja satunnaiset miesbassot

Jos melodiassa asuu musiikin ulkoinen kauneus, harmonia on sen sydän – ja basso tukiranka, joka pitää rakenteet pystyssä. Orkesterin matalista soittimista kontrabassot, bassopasuuna ja fagottisisaruksista erityisesti isoin eli kontrafagotti tuntevat velvollisuutensa hyvin ja sen täyttävät – mutta mitä kaikkea ne oikeastaan tekevätkään? Millainen yhden matalan soitinryhmän, kuten pasuunoiden, työnkuva oikein on, musiikillisesti ja ihan arkisestikin?

Ja entäpä ne kuuluisat bassosoolot? Matalalta lauletun tai soitetun melodian kauneus on ehkä erilaista kuin korkeamman, mutta sävykkyydestä ei siinäkään ole puutetta! Matalista sävyistä, bassotehtävistä ja matalien stemmojen arjesta kertovat Radion sinfoniaorkesterin pasunisti, norjalainen vuonna 2006 orkesteriin liittynyt Line Johannesen sekä oopperalaulaja Jaakko Ryhänen, yksi rakastetuimpia suomalaisia säveltaiteilijoita. Tunne orkesterisi -sarjan isäntänä on tuttuun tapaan muusikko ja tutkija Ville Komppa ja paikkana on tuttu Paavo-sali Helsingin Musiikkitalolla.

Tervetuloa Tunne orkesterisi -sarjaan 11.4.2019 klo 16.30-18! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja Tunne orkesterisi -sarjan kevään muusta ohjelmasta löytyy täältä. Voit myös tutustua Line Johanneseniin Ylen haastattelussa täällä.

Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille. Sarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa ja sitä isännöi muusikko, MuM Ville Komppa.

Tiedustelut: mari.karjalainen@uniarts.fi puh. 050 384 3452.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunn orkesterisi 11.4.2019: Orkesterin alimmat, kuten kontrabassot, tuubat ja satunnaiset miesbassot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s