Tunne orkesterisi 17.1.2019: Orkesterin ylimmät – kuten piccolot, huilut, viulut ja satunnaiset sopraanot

Tunne orkesterisi -yleisösarja jatkaa keväällä 2019 kauden Salat julki -teemallaan. Tiivistä monikymmen- tai jopa satapäinen soittajistoa availlaan sieltä ja täältä, kurkistetaan partituuriin, kuunnellaan sointeja, tutustutaan ohjelmistoihin ja kuullaan omakohtaisia kokemuksia muusikoilta, kapellimestareilta, säveltäjiltä – alan ihmisiltä. Tunne orkesterisi tarjoaa mahdollisuuden osallistua, ihmetellä ja nauttia!

Kevään ensimmäisellä luennolla keskitytään erityisesti orkesteri ylimpiin soittimiin – ja lasketaan mukaan myös ne satunnaiset sopraanolaulajat! Vieraiksi tulevat sopraano Anu Komsi sekä kapellimestari Dima Slobodeniouk. He esiintyvät Helsingin kaupunginorkesterin kanssa heti seuraavana päivänä, perjantaina 18.1. erittäin jännittävällä ohjelmalla, jossa W.A. Mozartin Prahalaista sinfoniaa seuraa Morton Feldmanin ooppera Samuel Beckettin tekstiin: Neitheryksi oopperahistorian erikoisimmista ja maagisimmista teoksista.

Sinfoniaorkesteri vakiintui nykyisen kaltaiseksi 1800-luvun lopulla parin sadan vuoden ”tuotekehittelyn” jälkeen. Sen jälkeen on toki tapahtunut yhtä ja toista – erityisesti lyömäsoittimien saralla, niihin voi nykyisellään laskea melkein mitkä tahansa härvelit, joita säveltäjät suinkin keksivät ajatella – mutta jo perusrunkonsa puitteissa sinfoniaorkesteri tarjoaa huikean määrän erilaisia sävyjä, mahdollisuuksia asetella erilaisia asioita peräkkäin ja päällekäin, kutoa harsoja, ryijyjä, samettia, persialaisia mattoja… Millaisia sointeja ja kirkkaita värejä Anu ja Dima kutovat tällä viikolla? Tule ottamaan selvää Tunne orkesterisi -sarjaan, Musiikkitalon harjoitussali Paavoon torstaina 17.1. klo 16.30–18! Isäntänä toimii tuttuun tapaan muusikko ja tutkija Ville Komppa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Lisätietoja Tunne orkesterisi -sarjan kevään muusta ohjelmasta löytyy täältä.

Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille. Sarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa ja sitä isännöi muusikko, MuM Ville Komppa.

VAPAA PÄÄSY

Tiedustelut: mari.karjalainen@uniarts.fi puh. 050 384 3452.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s