Tunne orkesterisi 18.10.2018: Radion sinfoniaorkesteri – vireä ysikymppinen

Melko tarkalleen yhdeksänkymmentäyksi ja puoli vuotta sitten, kevättalvella 1927, alkoi Radio-orkesterin tarina. Suomalaisen musiikkikulttuurin vireä lipunkantaja on soinut kodeissa, tehtaissa, konserttilavoilla ja estradeilla ympäri maailman ja pitänyt alusta asti tiukasti myös uuden musiikin puolia klassisen musiikin vakiintuneemman ohjelmiston rinnalla.

Tunne orkesterisi esittelee Musiikkitalon kahdesta ammattiorkesterista sen nuoremman torstaina 18.10.2018 kello 16.30-18.00 Musiikkitalon Paavo-salissa kera kahden orkesterilaisen: Tuula Sarotie on RSO:n hienoista intendenteistä vasta seitsemäs, ja aloittaa tänä syksynä kahdeksannentoista vuotensa orkesteri-instituution johdossa; alttoviulisti Helge Valtonen jäi orkesterista eläkkeelle vuonna 2010 ja on sen jälkeen jatkanut ansiokasta pedagogin uraansa – ja perspektiiviä Helgellä riittää, sillä ensisävelet RSO:n pultissa soivat jo yli neljä vuosikymmentä sitten.

Valokeilassa on siis vireä ysikymppinen ja Tunne orkesterisi -isäntänä on tuttuun tapaan muusikko ja tutkija Ville Komppa. Esilukemisena luennolle kannattaa tutustua Tuula Kotilaisen kirjoittamaan historiikkiin Ylen mainio RSO: Radion konserttitoiminnan kasvutarina. Helge Valtosesta löytyy puolestaan hieno ja varsin tuore haastattelu RSO:n ystävien webbisivuilta täältä.

Lisätietoja Tunne orkesterisi -sarjan syksyn muusta ohjelmasta täältä.

Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille. Sarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa ja sitä isännöi muusikko, MuM Ville Komppa.

VAPAA PÄÄSY

Tiedustelut: mari.karjalainen@uniarts.fi puh. 050 384 3452

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s