Tunne orkesterisi 15.11.2018: Puolinäyttämöllisyys on nyt in

Konsertti on konsertti ja ooppera on oopperaa – vai onkohan se vain noin? Oopperoita on läpi oopperataiteen historian esitetty myös konserttiversioina, ja toisaalta konsertteja on tavalla tai toisella dramatisoitu. Jokaisessa lavaesityksessä on tietty draamallinen puolensa, mitä nykyiset taltiointimahdollisuudet vain korostavat. Toisaalta oopperoita voi kuunnella kotisohvallaan ja kuvitella itse näyttämöllepanon, jos niin haluaa.

Millaisia erilaisia lajeja puolinäyttämöllisyydessä on? Mitä tarkoittaa concertante – tai semiconcertante? Entä dramatisoitu konsertti, orkesterisatu kuten Pekka ja Susi – tai entä, jos konsertti on visualisoitu? Puolinäyttämöllisyyden saloihin meidät kuljettaa ohjaaja Anna Kelo Kansallisoopperasta ja näyttämöilmaisun lehtori Martina Roos Sibelius-Akatemiasta. Isäntänä toimii tuttuun tapaan muusikko ja tutkija Ville Komppa.

Tilaisuus on Musiikkitalon Paavo-salissa torstaina 15.11. klo 16.30–18.

Lisätietoja Tunne orkesterisi -sarjan syksyn muusta ohjelmasta löytyy täältä.

Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille. Sarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa ja sitä isännöi muusikko, MuM Ville Komppa.

VAPAA PÄÄSY

Tiedustelut: mari.karjalainen@uniarts.fi puh. 050 384 3452.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s