Tunne orkesterisi 6.9.2018: Missä menet, Helsingin kaupunginorkesteri?

Vuonna 1882 25-vuotias tulisieluinen Robert Kajanus teki rohkean teon ja perusti ammattiorkesterin, jota tulisi johtamaan puolen vuosisadan ajan. Sen jälkeen Helsingin kaupunginorkesteriksi vuoden 1914 kunnallistamisen myötä nimensä muuttanut orkesteri on elänyt kansakunnan ylä- ja alamäet, kasvanut ja kehittynyt, ja on nykyisin yli satapäinen, 136-vuotias täysverinen, suuri sinfoniaorkesteri.

Suosittu yleisöluentosarja Tunne orkesterisi kohdistaa valokeilansa syyskaudella 2018 Musiikkitalon omiin orkestereihin, Helsingin kaupunginorkesteriin, Radion sinfoniaorkesteriin ja Sibelius-Akatemian orkestereihin. Mistä aineksista syntyy sinfoniaorkesteri ja miten se toimii?

Kauden ensimmäisellä luennolla, Musiikkitalon Paavo-salissa 6.9.2018 klo 16.30–18.00 tutustutaan orkestereista vanhimpaan, Helsingin kaupunginorkesteriin, sen historiaan, nykypäivään, työhön, arkeen, juhlaan ja tulevaisuuteen. Vieraina luennolla ovat orkesterin uusi, vasta työnsä aloittanut intendentti Aleksi Malmberg sekä orkesterin pitkäaikainen, rakastettu klarinetisti Anna–Maija Korsimaa. Isäntänä toimii tuttuun tapaan muusikko ja tutkija Ville Komppa.

Esilukemisena luennolla kannattaa tutustua Tuula Kotilaisen kirjoittamaan historiikkiin Robert Kajanus ja Helsingin kaupunginorkesteri historiaa – kaikki kerralla Suomen Helsingissä vuonna 1882.

Lisätietoja syksyn muusta ohjelmasta täältä.

Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille. Sarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa ja sitä isännöi muusikko, MuM Ville Komppa.

VAPAA PÄÄSY

Tiedustelut: mari.karjalainen@uniarts.fi puh. 050 384 3452

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s