Tunne orkesterisi 17.5.2018: Elävä musiikki!

Musiikki on parasta elävänä! Elävänä ja olevana, siis läsnä musiikinteon hetkessä, sinfoniaorkesterin seurassa samassa konserttitilan pyhätössä. Musiikki on myös soiva, korvin kuunneltava taidemuoto, josta voi nauttia vaikka kotisohvalla silmät suljettuna – ja matkata soivan todellisuuden synnyttämiin mielikuviin ja tarinoihin – ja silloinkin se on elävää. Musiikin tekee eläväksi jokaisen kuulijan oma, yksilöllinen ja tasa-arvoinen tapa vastaanottaa soiva kudos, jonka tuottamiseen on sinfoniamusiikin tapauksessa osallistunut suuri joukko yksilöllisesti mutta yhdessä nuotteja tulkitsevia muusikoita.

Musiikinteon hetkestä, hetkien taiteen arjesta ja juhlasta kertovat kapellimestarit Susanna Mälkki ja Dalia Stasevska Tunne orkesterisi -sarjan kevään päätöksessä Musiikkitalon Paavo-salissa torstaina 17.5. klo 17.00–18.30. Samalla sulkeutuu matka ”Sen seitsemän tyylikauden” läpi; syksyllä katsottiin keskiajalta aina romantiikkaan asti ja keväällä jatkettiin modernismien, 1900- ja 2000-lukujen parissa. Minkälaisia kysymyksiä sarjan aikana on herännyt elävän musiikin tekemisestä ja kapellimestarintyöstä? Mitä olet pohtinut konserttisalissa istuessasi mutta et ole vielä saanut tilaisuutta kysyä? Tervetuloa mukaan elävään keskusteluun sinfoniaorkesterityön, sinfoniamusiikin ja musisoinnin tiimoilta! Lämmittelyksi kannattaa jälleen lukea Tuula Kotilaisen ansiokas ennakkoteksti näiltä nettisivuilta.

Luennon isäntänä on tuttuun tapaan muusikko, toimittaja ja tutkija Ville Komppa.

Huomaathan, että luento pidetään poikkeuksellisesti puoli tuntia myöhemmin, klo 17.00–18.30.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Musiikkitalon ja Taideyliopiston avoimen kampuksen yhteinen luentosarja Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille.

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa.

Luennot pidetään Musiikkitalon orkestereiden harjoitussali Paavossa.

Lisätietoja:

Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
https://tunneorkesterisi.com

Susanna Mälkki (lähde: LA Times / Chris Lee)

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 17.5.2018: Elävä musiikki!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s