Tunne orkesterisi 5.4.2018: Postmodernista tulevaisuuden moninaisuuteen

Kaikista musiikinhistorian ismeistä postmodernismi lienee kaikkein monitulkintaisin ja vaikeasti määriteltävin ismi. Helpointa on hahmottaa se Toisen maailmansodan jälkeisten monien modernismien jälkeisenä, niiden puhdasoppisuuden hylkäävänä ja moniarvoisuutta syleilevänä isminä. Se ei siis ole modernismille vastakkainen ilmiö – sillä tavoin kuin monet modernismit ovat olleet vastareaktioita toisilleen – vaan niitä jatkava ja sekoittava, moninaisuuden hyväksyttävä ismi.

Onko postmodernismin aika jo ohi – ja mitä tulee postmodernin jälkeen? Tunne orkesterisi -sarjassa saavutaan 1900-luvun lopulta tähän aikaan ja pohditaan sitä, minkälaisesta ympäristöstä säveltäjä ja konserttikävijä löytää itsensä nyt. Vieraiksi luennolle saapuvat säveltäjä, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sävellyksen professori Veli-Matti Puumala sekä sellotaiteilija ja kapellimestari Tomas Djupsjöbacka. Emäntä toimii tällä kertaa toimittaja ja pianotaiteilija Lotta Emanuelsson.

Ennakkoteksti ”Johdatus postmodernsmiin ja sen jälkeiseen” johdattelee jälleen aiheeseen.

Tervetuloa Musiikkitalon Paavo-saliin torstaina 5.4.2018 klo 16.30–18.00! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Musiikkitalon ja Taideyliopiston avoimen kampuksen yhteinen luentosarja Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille.

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa.

Luennot pidetään Musiikkitalon orkestereiden harjoitussali Paavossa.

Lisätietoja:

Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
https://tunneorkesterisi.com

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 5.4.2018: Postmodernista tulevaisuuden moninaisuuteen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s