Tunne orkesterisi 13.4.2017: Selim Palmgren, länsirannikolta länteen

Suomen itsenäisyydenajan alkuvuosien kansainvälisimpiin säveltäjiin lukeutuneen Selim Palmgrenin vaiheet muodostavat kiinnostavan kertomuksen Suomen musiikinhistoriassa. Porista maailmalle lähtenyt Palmgren oli taitava pianisti ja toimi kuoron- sekä orkesterinjohtajana. Hänen ensimmäinen puolisonsa, Maikki Järnefelt-Palmgren (o.s. Pakarinen), oli yksi kansainvälisimpiä sopraanotähtiämme, ja hänen pianistinaan Palmgren pääsi kiertämään maailmaa. Kiinnostavan sävellystuotantonsa myötä Palmgren löysi myös itse asemansa ulkomailla päätyen muun muassa Yhdysvaltojen Rochesterissa sijaitsevan Eastman School of Musicin ensimmäiseksi sävellyksenprofessoriksi vuosina 1922–26.

Palmgrenin elämää, tuotantoa ja kansainvälisiä tuulia saapuvat haistelemaan Tunne orkesterisi -sarjan huhtikuun vieraat, tietokirjailija Kimmo Korhonen sekä pianisti, musiikin tohtori Annikka Konttori-Gustafsson. Isäntänä on tuttuun tapaan muusikko ja toimittaja Ville Komppa.

Tervetuloa Tunne orkesterisi -sarjaan Musiikkitalon Paavo-saliin torstaina 13.4.2017 klo 16.30–18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
https://tunneorkesterisi.wordpress.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s