Tunne orkesterisi 25.5.2017: Erkki Melartin, Suomen musiikkielämän merkkihenkilö

Suomen ensimmäisiin merkittäviin sinfonisiin säveltäjiin lukeutuva Erkki Melartin (1875–1937) oli yksi suomalaisen musiikkielämän keskeisimmistä vaikuttajista 1900-luvun alkupuolella. Tunne orkesterisi -luentosarjassa vierailevat tutkija ja dosentti, FT Tuire Ranta-Meyer sekä kapellimestari Atso Almila kertomassa Melartinin elämästä, roolista suomalaisen musiikkielämän merkkihenkilönä, hänen musiikistaan, ja viime aikaisesta työstä Melartinin sinfonioiden kriittisen laitoksen valmistamisessa.
Merkittävän, lähes kaikki sävellyslajit käsittävän tuotannon luonut Melartin vaikutti ratkaisevasti säveltaiteemme kehitykseen. Hän perusti orkesterikoulun ensin Viipuriin vuonna 1909 siirtyäkseen kaksi vuotta myöhemmin Helsingin musiikkiopiston johtajaksi. Hänen johdollaan koulu organisoitiin konservatorioksi vuonna 1924, ja hänen johdollaan se myös sai oman rakennuksensa eduskuntatalon vierestä vuonna 1931. Kaksi vuotta johtajansa kuoleman jälkeen Helsingin konservatorio nimettiin Sibelius-Akatemiaksi.
Tervetuloa Tunne orkesterisi -luennolle torstaina 25.5. klo 16.30–18.00 Musiikkitalon Camerata-saliin, isäntänä on tuttuun tapaan muusikko ja toimittaja Ville Komppa. Luento myös suoratoistetaan ja sitä voi seurata suorana sekä jälkeenpäin Uniarts-TV:ssä sekä Youtube-videopalvelussa.
To 25.5. klo 16.30–18 Musiikkitalo, Camerata -sali, Mannerheimintie 13 a (pohjakerros)
Vapaa pääsy.
Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
https://tunneorkesterisi.wordpress.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s