Tunne orkesterisi 15.9.2016: Dima ja Johannes

Venäläiset juuret ja suomalaiset musiikkiopinnot omaava Dima Slobodeniouk aloitti muusikonuransa viulistina, mutta siirtyi opintojensa aikana kapellimestariksi. Dima on noussut viime vuosina kansainvälisesti tunnetuksi nimeksi, mistä kertoo nimitykset Galician sinfoniaorkesterin ja Lahti Sinfonian ylikapellimestariksi—viimeksi mainitussa pestissä Dima on juuri tänä syksynä aloittanut! Hän on esiintynyt Keski-Euroopan merkittävimmillä festivaaleilla ja on kysytty vieras aikamme ykkösorkestereiden edessä. Lisäksi työ nuorten parissa on ollut Dimalle aina läheistä.

Pianonsoiton lisäksi säveltäjänäkin kannuksia hankkinut Johannes Piirto on tämän hetken kiinnostavimpia nuoria suomalaistaiteilijoita. Teininä lukuisissa kilpailuissa kummassakin roolissa menestynyt Johannes kulkee nyt, parikymppisenä, monipuolisen ammattilaisuuden polkuja.

Dima ja Johannes avaavat Tunne orkesterisi -yleisösarjan syksyn, jossa kysymme kahdelta muusikolta kerrallaan, kuinka he ovat erilaiset polkunsa musiikontiellään valinneet, ja millaisia polkuja he näkevät edessä päin. Missä vaiheessa tapahtuivat käänteet, jotka johtivat oman tien löytämiseen? Mikä johti viulunjousen vaihtumiseen kapellimestarinpuikoksi tai mikä pianonsoiton harjoittelun laajentumisen myös säveltämiseen? Mitä oli takana, mitä on edessä, missä ollaan nyt?

Tervetuloa kuulemaan Diman ja Johanneksen mietteitä Musiikkitalon harjoitussali Paavoon tänä torstaina kello 16.30-18! Isäntänä on tuttuun tapaan muusikko ja toimittaja Ville Komppa.

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
https://tunneorkesterisi.wordpress.com

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s