18.4. Tunne orkesterisi: Musiikki ja terveys — muusikon työ ja hyvinvointi

Tunne orkesterisi -luentosarjan huhtikuun luento käsittelee muusikoiden terveyttä ja hyvinvointia. Soittaminen ja laulaminen on fyysisesti ja psyykkisesti rasittavaa työtä, joka vaatii paljon harjoittelua ja harjaantumista.

Toisaalta ammatillisen suoriutumisen vaatimukset ja paineet sekä esiintymisjännitys aiheuttavat psyykkisiä haasteita, jotka pakottavat harjoittelemaan ja työskentelemään joskus hyvinkin pitkiä päiviä. Toisaalta kysymys on koukuttavasta kutsumustyöstä, jossa ei aina osaa pitää omasta hyvinvoinnistaan huolta.

Stressaantuminen on helppoa, kun ensin opettajat ja vanhemmat, sitten kollegat, agentit, kapellimestarit ja intendentit arvioivat ja arvostelevat — ja tuo arviointi on vasta alkua, sillä esiintyvä taiteilija asettaa itsensä alttiiksi myös yleisön ja kriitikoiden silmissä. Joillekin esiintyminen on luontevaa, toisille se on ainaista itsensä kanssa taistelua, mutta kaikille se tuo yhden stressikerroksen lisää.

Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan luennolla, jossa vieraina ovat Musiikkitalon muusikoiden poliklinikan ideoinut erikoislääkäri Miikka Peltomaa sekä Sibelius-akatemiassa esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtori, sellisti Päivi Arjas. Luento pidetään tuttuun tapaan Musiikkitalon harjoitussali Paavossa 18.4. kello 16.30–18.00, ja isäntä on Ville Komppa.

Lue myös Miikka Peltomaan haastattelu Lääkärilehdestä viime syksyltä:
http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=12429/type=1

Tilaisuus on maksuton. Päällysvaatteet voi jättää ylös, Töölönlahden tasolle maksuttomaan naulakkoon. Tervetuloa!

How to overcome stage anxiety? -- http://www.bulletproofmusician.com/
How to overcome stage anxiety? — http://www.bulletproofmusician.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s