Arkisto: Tunne orkesterisi -uutisia 8.3.2011

Tunne orkesterisi -vieraat Minna Pensola ja Antti Tikkanen musisoivat 15.3. luennon jälkeen Kallion kirkossa!

Siirrymme Tunne orkesterisi -sarjan kolmannella luennolla 15.3. romanttisen sinfoniaorkesterin kulta-aikaan 1800-luvulle. Viulistipariskunta Minna Pensola ja Antti Tikkanen tulevat kertomaan viulun kehityksestä 1700-luvulta nykypäivään soitin- ja soittonäyttein. Huilisti, kapellimestari, puhallinpedagogi ja musiikkivaikuttaja Ilpo Mansnerus esittelee puolestaan romanttista puupuhallinsektiota, sen erilaisia sointivärejä ja sektiosoittamisen erityiskysymyksiä. Kuulemme näytteitä romanttisesta sinfonisesta ohjelmistosta, ja luvassa on jälleen myös mielenkiintoisia kertomuksia muusikontyöstä.

Luennon jälkeen on oiva tilaisuus tutustua puhallinmusiikkiin vielä lähemmin, kun viulistivieraat Pensola ja Tikkanen konsertoivat yhdessä Tunne orkesterisi -isännän Ville Kompan ja Akateemisen puhallinorkesterin kanssa Kallion kirkossa. Ohjelmistossa on Kompan puhaltimille sovittama J.S. Bachin kaksoisviulukonsertto sekä Mozartin ja Holstin alkuperäistä puhallinmusiikkia. Kello 19.30 alkavaan konserttiin ehtii mukavasti luennolta, joka päättyy jo kello 18!

Lisätietoja:

Akateeminen puhallinorkesteri [linkki poistettu]

Kallion kirkon konsertista [linkki poistettu]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s