Arkisto: Tunne orkesterisi -uutisia 5.5.2011

Toukokuussa sukelletaan orkesterimusiikin nykyisyyteen ja tulevaisuuteen, vierailijoina akateemikko Jorma Panula ja säveltäjä Pasi Lyytikäinen

Tunne orkesterisi -luentosarjan kevät joutuu, ja vuoden viides luento pidetään toukokuun 17. päivänä kello 16.30 tutussa paikassa, Sibelius-Akatemian Kamarimusiikkisalissa (Pohjoinen rautatiekatu 9). Vieraiksi toukokuun luennolle tulevat kapellimestari ja akateemikko Jorma Panula sekä tohtoriopintojaan Sibelius-Akatemiassa valmisteleva säveltäjä Pasi Lyytikäinen. Luvassa on mielenkiintoinen ja värikäs luento, jossa pohjalaisesta temperamentistaan tunnettu, maailman tunnetuimpiin kapellimestarikouluttajiin kuuluva Panula sekä nuorempaa polvea edustava lapinlahtelainen Lyytikäinen pureutuvat orkesterinjohtamisen, orkesterille säveltämisen, esittävän ja luovan taiteen kysymyksiin. Valokeilassa on nyt niin orkesterimusiikin nykypäivä kuin sen tulevaisuus – saapa osansa myös ensi syksynä ovensa avaava Musiikkitalo sekä sen orkesterien ohjelmisto.

Luentosarja jatkuu syksyllä Musiikkitalossa tuttuun tapaan, kerran kuussa tiistaisin. Luennot kytketään talossa toimivien orkestereiden, Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Sibelius-Akatemian orkestereiden ohjelmistoihin. Ensimmäinen luento, 13.9. aloittaa sinfoniaorkesteriohjelmiston ytimestä, sinfonioista; luennolla käsitellään myös Musiikkitalon uuden salin akustiikkaa. Lokakuun luennon, 18.10., aiheena ovat konsertot ja orkesterilaulut, marraskuussa 15.11. soivat sinfoniset runot ja joulukuussa 13.12. pureudutaan suomalaiseen musiikkiin otsikolla ”Suomi soi!”. Luvassa on jälleen hienoja vierailijoita sekä jännittäviä luentoja! Vierailijoiden nimet sekä ohjelman yksityiskohdat julkaistaan toukokuun aikana.

Edellinen, huhtikuun Tunne orkesterisi -luento on nyt myös nähtävissä SibaTV:ssä osoitteessa www.siba.fi/sibatv. 12.4. nauhoitetun luennon aiheena olivat vaski- ja lyömäsoittimet sekä 1800-luvun musiikin polku romantiikasta modernismiin, ekspressionismiin ja impressionismiin. Luennon vierailijoina ovat niin taiteilijoina kuin pedagogeina ansioituneet Sibelius-Akatemian lehtorit, lyömäsoittaja Olli-Pekka Martikainen sekä käyrätorviniekka Erja Joukamo-Ampuja oppilaineen.
Tervetuloa Tunne orkesterisi -luentosarjaan toukokuun 17. Pohjoiselle rautatiekadulle sekä syksyllä Musiikkitaloon!

Ville Komppa
Tunne orkesterisi -isäntä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s