Tunne orkesterisi 20.5.2021: Kenelle sellot soivat?

Antiikin Kreikan muusain taiteissa runo, sävel ja liike olivat liitossa, ja musiikki liittyi yhtä lailla arkeen kuin juhlaan. Laivastossa käskyt laivasta toiseen annettiin huilulla ja draamoja esitettiin kulttuurikeskuksissa, jotka olivat samalla kylpylöitä ja parantoloita. Musiikilla on aina ollut laajempia kulttuurisia ja sosiaalisia merkityksiä – niin kuin on elävän musiikin konserteissa nykyisinkin.

Tunne orkesterisi -sarjan 10-vuotisjuhlat jatkuvat keskustelulla musiikin vastaanottamisen ja kokemisen merkityksestä. Mihin kaikkiin tarpeisiin musiikki vastaa – antiikin Kreikassa niin kuin nykyään? Minkä takia konsertteihin mennään ja millä tavoin ne koetaan – korvilla, silmillä, koko keholla? Mikä on konserttitilan ympäristön tai vaikkapa ohjelmistosuunnittelun merkitys? Historiallista ja yleisön näkökulmaa tarjoaa tällä kertaa professori emeritus Jaakko Frösen ja tarjoajan sekä muusikon näkökulmaa sellotaiteilija Seppo Kimanen. Isäntänä on tuttuun tapaan Ville Komppa.

Keskustelu tarjoillaan suoratoistona Tunne orkesterisi -sarjan YouTube-kanavalla https://youtu.be/wPFeKSUV5UM torstaina 20.5. klo 16.30–18 ja on katsottavissa sen jälkeen vapaasti.

Aiemmat Musiikkitalolla kaudella 2020–21 järjestetyt tilaisuudet on niinikään nähtävissä -YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCFTcT44QaKzhIr1iYhkVQKA

Tapiola Sinfoniettan Tunne orkesterisi -striimit löytyvät puolestaan Sinfoniettan YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/user/TapiolaSinfonietta/search?query=tunne+orkesterisi

Ajantasaiset tiedot Tunne orkesterisi -sarjan keväästä 2021 löytyy täältä, Tunne orkesterisi -sarjan nettisivuilta.

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452

Tapiola Sinfonietta
Helena Ruhkala
puh. 040 514 0358
https://www.tapiolasinfonietta.fi/osallistu/tunne-orkesterisi-luentosarja/

http://tunneorkesterisi.com

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 20.5.2021: Kenelle sellot soivat?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s