Tunne orkesterisi 5.11.2020: Eläköön partituuri!

Mikä oikein onkaan partituuri ja miten sitä luetaan? Kysymys ei ole ihan pieni, mutta siihen pureudumme Tunne orkesterisi -sarjan seuraavalla luennolla, torstaina 5.11. klo 16.30–18 Musiikkitalon Paavo-salissa. Vieraina ovat Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari Eero Lehtimäki sekä Radion sinfoniaorkesterin viulisti Mirka Malmi, joka tunnetaan myös Nainen ja viulu -konserttisarjastaan. Isäntänä toimii tuttuun tapaan Ville Komppa.

Keskustelemme muun muassa siitä, mitä kaikkea partituuri sisältääkään, miten kapellimestari ja muusikko sitä lukevat, ja millä eri tavoin se voikaan tulla tulkituksi ja soitetuksi. Puhetta syntyy myös siitä, miten tuttujen partituurien lukeminen eroaa uusien partituurien opiskelusta: miten erilaista kapellimestarille tai soittajalle onkaan, jos kappale ei olekaan vanhastaan tuttu vaan ihka uusi!

Musiikkitaloon pääsee syyskaudella 2020 Covid19-tilanteen vuoksi paikan päälle Tunne orkesterisi -luentoja seuramaan enintään 65 henkeä. Ilmaisia lippuja voi noutaa Musiikkitalon lipunmyynnistä. Musiikkitalon luennot välitetään reaaliaikaisesti verkkoon ja ne ovat siellä nähtävissä striiminä klo 16.30 lähtien Musiikkitalon Tunne orkesterisi -kanavalla YouTubessa. Suora linkki videoon: https://youtu.be/iLxty4FWQo0

Katso sarjan muut tilaisuudet tästä.

Sarjaa isännöi muusikko, MuM Ville Komppa.

VAPAA PÄÄSY

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452

Tapiola Sinfonietta
Helena Ruhkala
puh. 040 514 0358
https://www.tapiolasinfonietta.fi/osallistu/tunne-orkesterisi-luentosarja/

http://tunneorkesterisi.com

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 5.11.2020: Eläköön partituuri!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s