Tunne orkesterisi 13.12.2018: Sibelius-Akatemian monet orkesterit

Jo vuosien ajan Sibelius-Akatemian orkesterikonserteissa on kuultu vaativaa ohjelmistoa ja korkeatasoista soittoa. Nuoren soittajiston innostus on kiinnostava lisämauste: siitä kun selvästi näkee ja kokee latautumisen yhteiseen kokemukseen niin omien kuin vierailevien – silti hyvin tuttujen – huippukapellimestarien johdolla. Mikko Franck, Hannu Lintu, Susanna Mälkki, Sakari Oramo, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Leif Segerstam, John Storgårds, Osmo Vänskä – kaikki aikoinaan samanlaisia Akatemian orkesterissa soittaneita opiskelijoita.

Tunne orkesterisi esittelee joulukuun sessiossaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteritoimintaa, sen toimintaympäristöä, arkea ja juhlaa. Vieraiksi olemme saaneet kaksi orkesteritoiminnan tärkeää tekijää, intendentti Anna Rombachin ja viulutaiteilija Tero Latvalan, orkesterisoiton ja kamariorkesterikoulutuksen  pedagogin, konserttimestarien konserttimestarin. Isäntänä toimii tuttuun tapaan muusikko ja tutkija Ville Komppa, ja paikkana on jälleen tuttuun tapaan Musiikkitalon orkesterien harjoitussali Paavo. Tuula Kotilainen on lisäksi kirjoittanut Sibelius-Akatemian orkesteritoiminnasta ja sen historiasta mainion artikkelin ”Heitä kelpaa kuunnella!”, jonka voi lukea täältä.

Tervetuloa Tunne orkesterisi -luennolle torstaina 13.12.2018 klo 16.30–18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Lisätietoja Tunne orkesterisi -sarjan syksyn muusta ohjelmasta löytyy täältä.

Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille. Sarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa ja sitä isännöi muusikko, MuM Ville Komppa.

VAPAA PÄÄSY

Tiedustelut: mari.karjalainen@uniarts.fi puh. 050 384 3452.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 13.12.2018: Sibelius-Akatemian monet orkesterit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s