Tunne orkesterisi 11.1.2018: modernismeja – impressionismi ja ekspressionismi

Kevät 2018 jatkaa Tunne orkesterisi -sarjaa 1800- ja 1900-lukujen taitteesta kohti nykypäivää. Kevään ensimmäisellä luennolle keskitymme impressionismiin ja ekspressionismiin, noihin Ensimmäistä maailmansotaa edeltävän kauniin ajan, Belle Époquen uutuuksiin. 1800-luvun loppu, fin de siècle vei musiikin myöhäisromantiikkaa kohti yhä tiivistyvää ja äärimmäisempää ilmaisua, ekspressionismia. Samalla romantiikan toismaailmaisuus, henkevyys, löysivät toisenlaisen ilmaisukanavan ranskankielen vivahteista huumaantuneessa symbolismissa ja värien, varjojen, tuoksuvien tunnelmien ja mielikuvien impressionismissa.

Miten nämä ilmaisun ja taiteenteon tavat ilmenivät musiikissa, ja millä tavalla ne sävyttivät 1900-luvun musiikkia yhä tässäkin ajassa tuntuen? Näitä pohtivat yhdessä kanssamme säveltäjä Riikka Talvitie ja musiikin tohtori, yliopistonlehtori Timo Virtanen, isäntänä tuttuun tapaan Ville Komppa.

Tervetuloa Musiikkitalon Paavo-saliin torstaina 11.1.2018 klo 16.30–18.00!

Ennakkomateriaalia luennolle:

Impressionismi…symbolismi…ekspressionismi – johdatus

Impressionismi…symbolismi…ekspressionismi – heijastuksia historiasta

Impressionismi…symbolismi…ekspressionismi aikajanalla


Musiikkitalon ja Taideyliopiston avoimen kampuksen yhteinen luentosarja Tunne orkesterisi on suunnattu erityisesti senioreille, mutta sen tilaisuudet ovat avoimia kaikille orkesterista ja orkesterimusiikista kiinnostuneille.

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE! –yleisötyöohjelmaa.

Luennot pidetään Musiikkitalon orkestereiden harjoitussali Paavossa.

Lisätietoja:

Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
https://tunneorkesterisi.wordpress.com

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 11.1.2018: modernismeja – impressionismi ja ekspressionismi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s