Tunne orkesterisi 10.11.2016: Paula ja Klaus

Millainen on muusikon tie lapsuuden leikeistä ammattiin? Millaisia valintoja matkalle on mahtunut, mitä huippuhetkiä, sydämen vieneitä teoksia, taiteiljoita ja esikuvia? Miltä näyttää muusikon tulevaisuus? Tervetuloa Tunne orkesterisi -yleisöluennolle torstaina: Musiikkitalon harjoitussali Paavossa klo 16.30–18 kuullaan myös muusikon työstä ja arjesta sekä opitaan muun muassa orkesterin jousiryhmien työskentelystä ja soittajien keskinäisestä työnjaosta. Vieraiksi tulevat tällä kertaa viulisti Paula Sundqvist sekä sellisti ja kapellimestari Klaus Mäkelä.

Paula SundqvistRadion sinfoniaorkesterin konserttimestareihin viime vuonna valittu Paula Sundqvist on opiskellut Suomen lisäksi Baselissa Sveitsissä ja soittanut muun muassa Euroopan Unionin nuoriso-orkesterissa sekä Baselin kamariorkesterissa. Orkesterityö on vienyt Paulaa sen jälkeen, kymmenen vuoden aikana Kansallisoopperan orkesterista ensin Helsingin kaupunginorkesterin I-viulistiksi ja nyt RSO:hon.

Agenttitoimisto Harrison Parrottin tuorein suomalainen kapellimestarikiinnitys, Klaus Mäkelä, on päässyt työskentelemään jo useimpien suurten suomalaissinfoniaorkestereiden kanssa sekä debytoinut perinteikkään Göteborgin sinfoniaorkesterin edessä. Sellistinä aloittanut ja tänä vuonna 20 vuotta täyttänyt Klaus on kouliintunut kapellimestariksi jo useita vuosia Jorma Panulan johdolla.

Tervetuloa kuulemaan Paulan ja Klausin mietteitä Musiikkitalon Paavo-saliin tulevana torstaina kello 16.30-18! Isäntänä on tuttuun tapaan muusikko ja toimittaja Ville Komppa.

Tunne orkesterisi -luentosarja on osa Musiikkitalon KUULE! -yleisötyöohjelmaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452
https://tunneorkesterisi.wordpress.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s