Arkisto: Tunne orkesterisi -uutisia 12.10.2011

Lokakuun luennolla konsertointia, solistintyötä ja säveltämistä

Tunne orkesterisi -luentosarjan syyskauden 2011 toinen luento, ”Konsertot ja orkesterilaulu” pidetään Musiikkitalon Organo-salissa tiistaina 18.10. kello 16.30–18.00. Vieraina luennolla ovat pianotaiteilija Arto Satukangas ja säveltäjä Lotta Wennäkoski, ja luennon alustaa ja isännöi tuttuun tapaan muusikko ja teoreetikko Ville Komppa. Luento lähetetään myös Siba TV:n kautta suorana nettilähetyksenä osoitteessa http://www.siba.fi/sibatv/.

Konsertoiminen juontaa juurensa kahteen eri latinan sanaan: conserere eli yhdistää, liittyä mukaan, ja concertare eli taistella, kisata. Sanat eivät ole alkuperältään musiikillisia, mutta niitä alettiin 1600-luvulla käyttää muodossa concerto tarkoittamaan niin yhteissoittoa, konserttia kuin solistien ja yhtyeen kisaamista (concerto grosso). Miten 1600-luvun konsertoinnista on tultu tämän päivän konserttoihin, joissa yksi solisti loistaa suuren orkesterin edessä? Mitä tämä yhteismusisoinnin ja kisaamisen yhdistävä laji, konsertto tarkoittaa solistin näkökulmasta nykypäivänä – tai vaikkapa säveltäjän? Näihin kysymyksiin liittyy myös solismin eri muotojen tarkastelu: onko soolosoittaja erilaisessa asemassa kuin soololaulaja? Ja miten pianosäesteinen laulu eroaa orkesterilaulusta?

Tervetuloa Tunne orkesterisi -luennolle Musiikkitalon Organo-saliin kuulemaan näistä ja osallistumaan keskusteluun!

2 vastausta artikkeliin “Arkisto: Tunne orkesterisi -uutisia 12.10.2011

  1. You ought to take part in a contest for one of the best sites on the
    web. I am going to recommend this site!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s