Tunne orkesterisi 2021-22: Nyt vietetään kapellimestarivuotta!

Toiveet pandemian talttumisesta ja isojen orkestereiden palaamisesta lavoille ovat nyt korkealla. Sinfoniaorkesterit ja teatteri- sekä oopperaorkesterit voivat ottaa ohjelmistoihinsa taas teoksia, jotka vaativat suuren joukon hioutumista yhteen. Tunne orkesterisi -sarja tuo valokeilaan orkesterin johtajan, jonka tulee saada yhteen kokoontuneet joukot jälleen soittamaan parastaan!

Tunne orkesterisi -sarja keskittyy kaudella 2021–2022 erityisesti kapellimestarin ja orkesterin  väliseen suhteeseen – solisteja ja laulajia unohtamatta. Syksyllä vieraiksi tulee nuoria, uransa alkutaipaleella olevia nousevia kapellimestarikykyjä, jotka ovat jo päässeet hiomaan ammattitaitoaan korkealla tasolla. Annamme myös kokemuksen puhua, sillä nuorten kykyjen seuraksi keskusteluun liittyy kokenut orkesterimuusikko tuomaan omia näkökulmiaan.

Miten suhde kapellimestarin ja orkesterin välillä rakentuu? Onko orkesterilaisen kannalta eroa sillä onko edessä tutut vai vieraat kädet? Millaisia teitä pitkin ja millaisista taustoista kapellimestareiksi tullaan, ja millaisia erilaisia vahvuuksia kapellimestareilla on – tai tulisi olla?

Muun muassa näistä aiheista keskustelemme Tunne orkesterisi -sarjan syksyssä! Tervetuloa paikan päälle Musiikkitalon Paavo-harjoitussaliin – tapahtumaan on vapaa pääsy!

Sarjaa isännöi tuttuun tapaan muusikko, MuM Ville Komppa.

Syksyn 2021 tilaisuudet:

14.10. klo 16.30–18.00 Tiedonjano ja palo oppia

Vieraina kapellimestari ja kuoronjohtaja Jonas Rannila sekä Tapiola Sinfoniettan käyrätorven äänenjohtaja Tero Toivonen

11.11. klo 16.30–18.00 Harjoituskopista korokkeelle

Vieraana viulisti ja kapellimestariopiskelija Aliisa Neige Barrière sekä Helsingin kaupunginorkesterin viulisti Teppo Ali-Mattila.

9.12. klo 16.30–18.00 Vierailuja, vierailuja!

Vieraana kapellimestari Emilia Hoving sekä Helsingin kaupunginorkesterin 1. konserttimestari Pekka Kauppinen.

Keväällä 2022 jatketaan samalla teemalla ja vieraiksi on tulossa kokeneempaa kaartia – puhumme mm. siitä miten kapellimestarin ja orkesterin välinen suhde kehittyy ja syvenee, ja siitä millaista oman orkesterinsa on työskennellä! Katso kevään päivämäärät ja varmistuneet aiheet ja vieraat täältä!

Tilaisuuksiin otetaan yleisöä mahdollisuuksien mukaan, ja tarkemmat tiedot paikan päälle tulemisesta julkaistaan Musiikkitalon tapahtumakalenterissa kunkin tapahtuman yhteydessä erikseen.

HUOM! Tunne orkesterisi -sarjan tiedotus on siirtymässä osaksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tapahtumauutiskirjettä. Kaikkia Tunne orkesterisi -ystäviä kehotetaankin nyt liittymään tapahtumauutiskirjeen tilaajiin osoitteessa https://www.uniarts.fi/kampanjat/tilaa-taideyliopiston-sibelius-akatemian-tapahtumakirje-sahkopostiisi/. Siirron jälkeen vanhan Tunne orkesterisi -sähköpostiuutiskirjeen lähettäminen loppuu.

Musiikkitalon Tunne orkesterisi –sarjan YouTube-kanavalla voi katsella myös tallenteita kauden 2020–21 Tunne orkesterisi -luennoista.

Tapiola Sinfoniettan Tunne orkesterisi -tallenteet löytyvät puolestaan Sinfoniettan YouTube-kanavalta.

Ajantasaiset tiedot Tunne orkesterisi -sarjasta löytyy helpoiten täältä Tunne orkesterisi -sarjan nettisivuilta!

Lisätietoja:
Taideyliopiston avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tunne orkesterisi 2021-22: Nyt vietetään kapellimestarivuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s